Spring naar inhoud

Mondmotoriek

Sommige kinderen maken bepaalde mondbewegingen niet helemaal zoals het zou moeten, bijvoorbeeld doordat ze hebben geduimd. Anderen zitten vaak met hun mond open, omdat ze veel verkouden zijn. Dit kan problemen geven met spreken, eten en slikken. Ze zijn moeilijk te verstaan, eten en drinken ‘slordig’ en verslikken zich regelmatig. Ook kan het invloed hebben op de stand van de tanden.

Doel
Na de logopedische behandeling behoren afwijkende mondgewoonten tot het verleden en weet het kind hoe het normaal moet slikken en verstaanbaar moet spreken.

Inhoud
Eerst breng ik in kaart hoe het kind zijn mond beweegt, tijdens spreken, eten en drinken. Tijdens de behandeling leert het kind hoe het zijn spieren in en om de mond optimaal kan gebruiken. Ook werk ik aan het afleren van duimen of het gebruik van een speen. Verder kan de behandeling bestaan uit het leren van verstaanbaar spreken en normaal slikken.

Resultaat
"Mijn dochter slist een stuk minder en het duimen is verleden tijd."
Lees hier het verhaal van Leonie.


Vergoeding
Logopedie zit in het basispakket van de zorgverzekering. Neem wel een verwijzing mee van de huisarts of specialist (jeugdarts, tandarts of orthodontist).

Afspraak
Wilt u een afspraak maken, klik dan hier.