Spring naar inhoud

Ervaring coaching

Lees hier meer over Coaching

Ervaring van Marianne (partner van een slechthorende)

Nooit verwacht dat ík ook zoveel baat zou hebben bij een cursus spraakafzien! Sinds ik mijn problemen met de slechthorendheid van mijn man heb kunnen vertellen aan Caroline en zij mij volledig begreep en eenvoudig toe te passen tips voor mij had, is de relatie tussen mijn man en mij weer veel intensiever. We kunnen weer een gesprek voeren. We hebben het weer fijn samen. Mijn man heeft nu in de gaten dat slechthorendheid niet alleen problemen veroorzaakt waar híj tegenaan loopt, maar dat het voor mij ook problemen met zich meebrengt. Hier kunnen we nu samen over praten en elkaar wijzen op de tips die we gekregen hebben om de communicatie op gang te houden.

Ervaring van een partner van iemand met ouderdomsslechthorendheid

Elkaar weer beter leren ‘verstaan’.
Vanwege de ouderdomsslechthorendheid van mijn echtgenoot, hadden mijn man en ik ernstige communicatieproblemen en daardoor vaak ruzie.  Wij vroegen advies aan mevrouw van Daelen.
We hebben mevrouw van Daelen in drie sessies onze ervaringen en vragen uitgebreid kunnen voorleggen. Daarop heeft zij ons spreek- en luistertips kunnen geven, die ons uitstekend helpen om beter met elkaar te communiceren.
Ook besprak mevrouw van Daelen met ons de technische mogelijkheden die er zijn, om spraak te versterken in diverse settingen. Ze verwees ons door voor verdere technische oplossingen en gaf ons advies over een mogelijk vervolgtraject.
Zo vonden wij, veel beter dan tevoren, onze weg in de wereld van hulpmiddelen bij slechthorendheid en mijn man en ik zitten nu weer op één lijn!

Wij zijn dankbaar voor de adequate hulp die mevrouw van Daelen ons geboden heeft! Een dankbare echtgenoot

Ervaring van Annie

Het gaat beter met mij na ons gesprek.
Eerder emotioneel nu ik antwoorden heb gekregen lijkt het wel alsof ik verdrietig mag zijn, zo lang zoveel frustratie.
Gesprek met mijn manager gehad en ze zou het opnemen met personeelszaken, nog niets gehoord, ook om een eigen telefoon gevraagd, nog niets gehoord.

Maar ook dat kan ik los laten, het is nu hun probleem geworden ze weten ervan.
Ik doe mijn werk en ik doe wat ik kan doen.

Heel erg bedankt!