Spring naar inhoud

Wie ben ik ?

Mijn naam is Caroline van Daelen

Ik ben logopedist, gespecialiseerd in het behandelen van doven en slechthorenden. Mijn behandelingen, ook voor andere hulpvragen, zijn geheel op maat.

Expertise: behandeling van slechthorenden en doven, jong en oud

Al jong werd ik binnen de familie geconfronteerd met de gevolgen van een aangeboren gehoorprobleem.

Daar wilde ik wat mee. Mijn steentje bijdragen aan de communicatiemogelijkheden voor mensen met een gehoorprobleem. En om verregaande problemen zoals depressie en isolement te voorkomen door het leren gebruiken van communicatiestrategieën. Het deed me besluiten om de opleiding logopedie te kiezen.

Na mijn opleiding tot allround logopedist heb ik mij verder gespecialiseerd in het behandelen van slechthorenden en doven. Een aantal jaren heb ik gewerkt in een audiologisch centrum en verpleeghuis. Daarna begon ik met mijn eigen praktijk voor kinderen en volwassenen met logopedische stoornissen.

U kunt in mijn praktijk rekenen op een behandeling die helemaal op u is afgestemd. Maatwerk dus. Elke hulpvraag is er een, of het nou om onduidelijk spreken, taalontwikkelingsproblemen, afasie, afwijkende mondgewoonte, slikproblemen of gehoorproblemen gaat.

Aandacht voor de persoon

Niet alleen als logopedist, maar ook als persoon begrijp ik waar hulp om draait. Als moeder weet ik maar al te goed dat de ontwikkeling van je kind niet altijd vanzelf gaat. En dat het niet vanzelfsprekend is dat je kind met jou als ouder oefent om de ontwikkeling te bevorderen. Soms is het gewoon prettig als een vreemde helpt bij de ontwikkeling en jij wat afstand kunt houden en lekker ouder in plaats van ‘therapeut’ kunt zijn.

Als mantelzorger heb ik geleerd ik hoe belangrijk het is dat de mensen die dicht bij de cliënt staan betrokken worden bij de behandeling, hoe oud de cliënt ook is. En dat hulpverleners moeten samenwerken om de zorg goed te laten verlopen.

Om die reden werk ik intensief samen met andere disciplines, te denken aan groepsleiding, leerkrachten, ambulant begeleiders, speltherapeuten, verzorgenden, verpleging, psychologen, KNO- artsen, audiologen en audiciens.

Ontwikkeling van materiaal voor de behandeling van slechthorenden en doven

In 2012 werkte ik mee aan de ontwikkeling van het Werkboek Spraakafzien (cursusmateriaal liplezen en meer). Om ervoor te zorgen dat mensen met een gehoorprobleem bij meerdere logopedisten terecht kunnen, heb ik een cursus spraakafzien voor collega’s ontwikkeld. In mijn praktijkruimte geef ik regelmatig deze cursus. Ook geef ik les over spraakafzien op de opleidingen Logopedie.

Tijdens het geven van spraakafzienlessen wordt mij regelmatig gevraagd om digitaal oefenmateriaal. Om aan de wensen van slechthorenden te kunnen voldoen, ben ik samen met een collega gestart met het ontwikkelen van een digitaal oefenprogramma “Spraakafzien in beeld”. Om dit mogelijk te maken, worden wij financieel ondersteund door diverse fondsen. Eind 2019 zal dit programma beschikbaar zijn.

Wat vinden klanten van mij?

“Caroline verstaat de kunst om de cliënt en de betrokkenen op hun gemak te stellen en verder te brengen. Met empathie en een scherp oog voor waar de behoeftes liggen, van zowel de cliënt als zijn omgeving.“

Klik hier als u meer reacties van cliënten wilt lezen.