Spring naar inhoud

Wie ben ik ?

Mijn naam is Caroline van Daelen.

Al vanaf mijn 12e wist ik dat ik wilde gaan werken met slechthorenden en doven. In mijn familie werd ik van jongs af aan geconfronteerd met de gevolgen van gehoorverlies. Door te gaan werken met deze doelgroep wilde ik een steentje bijdrage aan het verbeteren van de communicatieve participatie (toen wist ik natuurlijk nog niet dat het zo heette).

Om dit te kunnen realiseren ben ik naar de opleiding logopedie en akoepedie gegaan.

Inmiddels heb ik meer dan 30 jaar werkervaring.

Voordat ik in 2004 startte met mijn eigen logopediepraktijk met specialisatie behandelen van slechthorende en dove kinderen en volwassenen, was ik jaren werkzaam op een audiologisch centrum. Daar hield ik mij bezig met gehooronderzoek, hoorrevalidatie door middel van het aanpassen van hoortoestellen, het geven van voorlichting en advisering over hulpmiddelen. Tevens gaf ik voorlichting aan gesprekspartners van de slechthorende volwassenen (partners, familieleden, verzorgend personeel) hoe om te gaan met gehoorverlies.

Na jarenlang als logopedist gewerkt te hebben, heb ik begin 2020 besloten om ook als coach aan de slag te gaan. Met die pet op kan ik mijn kennis en ervaring nog ruimer inzetten. Naast het begeleiden van de slechthorenden, plots- laatdoven en hun gesprekspartners, zorg ik voor een goede communicatie tussen beiden en verbeter ik samen met hen hun kwaliteit van leven.

Communicatief kunnen participeren is altijd mijn hoofddoel, zowel in mijn logopedische behandelingen als in mijn coachtrajecten.

Dit was ook de reden waarom ik samen met een collega logopedist de website spraakafzienoefenen.nl heb ontwikkeld en op de markt heb gebracht. Ook slechthorenden en plots-laatdove volwassenen zonder partner, kunnen zo werken aan het verbeteren van hun communicatieve vaardigheden, zodat ze weer beter kunnen participeren in de samenleving.

Wat vinden cliënten over mij?

“Caroline verstaat de kunst om de cliënt en de betrokkenen op hun gemak te stellen en verder te brengen. Met empathie en een scherp oog voor waar de behoeftes liggen, van zowel de cliënt als zijn omgeving.“

Klik hier als u meer reacties van cliënten wilt lezen.