Spring naar inhoud

Ervaring Audiogram ‘lezen’

Lees hier meer over Audiogram ‘lezen’

Ervaring van Anne-Marie (38 jaar)

Na de diagnose otosclerose begon voor mij de praktische zoektocht naar het vinden van de best passende gehoortoestellen. Ik merkte dat ik naast deze zoektocht heel veel vragen had over mijn gehoorprobleem en wat dit betekent voor het dagelijkse leven. Caroline kon mede op basis van mijn audiogram en al haar kennis en ervaring mijn vragen beantwoorden. Terugkijkend zie ik dat het contact met Caroline mij heel veel rust heeft gegeven. Daarnaast heeft mij dit ook het vertrouwen gegeven dat als ik in de toekomst andere vragen heb, of i.v.m. gehoorprobleem tegen bepaalde zaken in de privé- of werksituatie aan loop, ik hiervoor bij Caroline terecht kan. Ook dat geeft rust.

Ervaring van Anoeska (34 jaar)

Wat een fijn gesprek had ik met Caroline. Meteen al bleek dat Caroline veel ervaring heeft en echt kennis van zaken. Het gesprek gaf mij nieuwe inzichten en meer kennis over mijn slechthorendheid. Tijdens het gesprek kreeg ik meerdere keren een soort kriebel in m’n buik; dat wat Caroline uitlegde was zó herkenbaar. Ik voelde me gezien en gehoord. Na het gesprek voel ik me tien kilo lichter. Mijn gehoorprobleem mag er zijn en ik heb handvatten gekregen om er beter mee om te kunnen gaan. Caroline gaf mij ‘toestemming’ om slechthorend te zijn.

Ervaring van Janneke

Een audiogram is meer dan cijfers, puntjes, kleuren en piramides en kan jou veel vertellen over jouw gehoorverlies. Maar waar staat dit allemaal voor en hoe kun je het begrijpen? Een spraakbanaan kan helpen om meer inzicht te krijgen. Voor mij waren dit allemaal nieuwe termen en begrippen en ondanks dat ik meer dan 10 verschillende audiogrammen heb, begreep ik er weinig van. Totdat ik in gesprek ging met Caroline. Zij vertelde mij er alles over en liet mij zien waarom ik met sommige woorden en klanken meer moeite heb. Hoe ik dat heb ervaren, klik hier.